May 6, 2010

:: That morning ::

Pagi2 lagi dah pose tau Ashaff ni. Dok mengacau Aiden pun ye jugak. Ini budak memang susah sangat nak mandi pagi...geram betul. Sometime tu dah tengah hari baru sibuk nak mandi. Bising lah mulut ni..dok suruh dia gi mandi. If weekend..daddy dia ade..lagi pulak...me suruh dia mandi...dia boleh tanye "we going out ?? " wah..wah..sesuka hati je. Bile suruh mandi je...nak keluar.
tengok lah..dia datang kat Aiden pastu dia panggil... "mama...look this " pastu me cakap..." i take picture ekk " "ok2..." lepas me dah snap.. dia ckp " ok mama... Aiden got ears like bunny..hahaha"
Aiden macam...ape lah abang ni kan...sesuka hati je.
pastu dia letak kain lah atas kepala Aiden...suka menyakat betul tau itu budak gemuk...
ni...kenapa ni? nak ambik camera lah tu dari tangan me...
pastu kena marah..." heiiii...."
tengok lah muka...cedih nye....
mulut..bukan main lebar lagi kalau menangis....
nampak air mata tu....huaaaa
dah start lah...masuk kan jari lah..ape lah...
lap...ok itu tears....huhuhu
Dah stop..sekejap je raung nye... ni memang perangai dia lah ni...if orang marah..buat2 tengok tempat lain lah.
lap..air mata lah segala bagai. dah macam drama lah budak ni..
nak pujuk lah konon nye. hikhik Ini budak sangat manja lah. Me jerit sikit je "..haaapp....nope..." itu je. but dia nye drama...adoiii. Nasib baik tak lama nangis nye. Comel lah tu..... Aiden...sangat cepat rasa nye dia membesar. Bile orang marah...macam paham. Dia dah boleh cakap .." ma..ma.." "bang.." and some of this and that lah. daddy je tak boleh sebut lagi...hahaha Me..rasa between dia and Ashaff...bnyk giller different. Ashaff boleh je main sorang2..but mamat ni..nak je orang teman kan. Ashaff mase 1 yr..org tgk dah macam 2 yrs dah...but Aiden 1 yr...but look like a baby lagi. Ashaff manja jugak...but Aiden terlebih sudah manja nye...adoiiii...sometime tak boleh tahan me. Nak berkepit je. Rimas tau. Ni dah kurang sikit lah..may be dah besar kot. Aiden ade sedikit naughty...compare tu Ashaff mase kecik very behave. If dalam kete....tak duduk kat car seat...ya ampun...tak ter control ok....but Ashaff dulu baya dia...diam je siap boleh tertidur..so i don't need car seat. I boleh je pangku. Itu lah different nye manusia ni. Even adik beradik pun. Ni baru 2....cam ne ekk..orang yang 5 6 orang tu. Lagi lah colorful agak nye. But what ever it is...me love them. They make me laugh and smile....angry and tears..at the same time. The joy that when i see them for the 1st time ...i still feel it. So...nothing or no one can take that from me. XOXO

2 comments:

**cry baby** said...

and now i know how that feels ;)

love said...

kan....only mothers know better...
the feeling and the moments...
the smell and the pain....its all in the same bucket.

once we attached with them....until our last breath we care about them...there no return back!...its only 1 way ticket.....trust me...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...