March 11, 2010

Bad hair Day....

That day kan i gi saloon. Nak potong rambut yang semakin panjang ni. But kali ni tak gi tempat yang biasa i gi tu. My favourite saloon is the The Met. Very good lah kat sana. But sedikit mahal. If tak gi The Met pun..i will go to the sallon yg near tu my house. Kat sini pun ok. So, that day my hubby kate gi lah kat G.E Mall. So dia boleh lepak with the boys kat play land tu. So, ok lah even berat gak hati ni.
Yang potong my hair tu..ade this 1 lady. Dia kate u nak color tak...but bukan color yg biasa tu...ni for shining je. So..i kate ok lah. Nak try tengok cam ne. Lama gak..ingat kejap je. Lepas dah siap semua all the color proses baru dia cut my hair. So, i suruh lah potong pendek skit. Lepas dah blow semua ...cantik lah kan. Kena lah 180.00. But bile balik..cuci...adoiiii..geram nye. My hair tak macam ape yg i nak. tension giller. But nak buat cam ne..dah potong kan. Nasib baik rambut ni cepat panjang...if tak...ish..ish..ish. Everyday tengok cermin..dok bercakap dgn diri sendiri.. its ok...your hair look nice. hahaha BOLEH ?? iyelah motivation. If kita tengok diri tak cantik...nanti org pun tengok tak cantik. So, kena positive. Some salon kan..if kite potong rambut...mase tu je cantik. But lepas tu hancur. Iyelah..kat sana blow segala bagai. But for some pulak. Mase potong tu dah cantik...so balik bile basuh ok je. Itu lah yang nak. Why ade 2 face lak kan. Ish...tak suka...tak suka!!
Hari tu cakap with hubby...i think my hair tak leh perempuan yg potong lah. Dulu pun cam tu gak...hancur...itu memang lah sangat pendek... sangat geram. Macam kena curse pulak. hahahaa So, far i lagi suka guy yg cut my hair. But kat The Met tu..this lady potong ok je. So...that mean dia je boleh touch my hair...hahaha Very demanding kan. Moral of the story...If nak potong rambut gi sallon yg rasa selesa je...mahal atau tidak..its ok. Puas hati. Kat tempat yg i potong hr tu...sorry..i wont come again. hahaha

3 comments:

Just Call Me Bitt said...

owh dia color baru potong ka??? lenkali suh dia potong baru color...geeegeege

serius la susah nak cari tapi u try la kat saloon yg ade student and professional cut coz bila tak elok boleh maki dia..hahahahahha serius la bila saloon yg cenggitu student dia suka rambut yg trendy then suh la professional dia cut..cth ade depan mata jek..hehehe lama i tak potong rambut...

love said...

Itu lah...i pun tanye dia bukan potong baru color ke..

memang menyakitkan hati if cam gitu.
I nye rambut cepat panjang...so memang kena every 3 mnth potong. Tak larat lah. Very the hot..hahaha

**cry baby** said...

samala masalahnye. ms kat saloon nmpk cantik je, balik umah..shampoo..hancus! geram betul. kite byr dh la mahal. tp hasil cam @$%^&*(!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...