September 6, 2009

Berbuka with pocketeers @ home

Alhamdulillah....semua nye selamat.Dapat juga aku buat berbuka puasa dengan bebudak office my hubby. Walaupun ade gak yang tak dapat hadir. Biasalah kan bulan2 ramadan ni...banyak jemputan.
Pagi2 lagi aku dah gi pasar...beli barang2 tuk memasak. Balik je terus ke dapur...simpan n kemas dulu. Pastu layan anak2 ku. Dah siap kan depa semua...aku pun start memasak. Aku masak sorang so kena lah start awal sikit... My hubby duty dia dok layan anak2. Dia lah yang mandikan...tidur kan ..memang rajin..so aku memang tak de masalah. Dalam kul 6 lebih Noreen n Lenni dah terpacak kat umah. Nak tolong2. Rajin dia org ni. Dia org lah yang balik paling last. Thanks guys.
Menu tuk malam tu...Asam Pedas Ikan Pari, Pucuk Ubi Lemak Tempoyak Udang, Daging Kunyit Goreng, Sambal Ayam, Kangkung Goreng, Ulam2 and Buah2. Semua aku masak sendiri. Noreen buat macaroni goreng, sedap. Jessy beli kan dessert..Badak berendam kat Pandan. Sedap.
Aku suka masak tuk kengkawan ni. Lebih2 lagi kalau habis ..lagi aku suka. Senang nak kemas. huhuhu. Lepas je diaorg balik. Aku sibuk lah kemas ni dan tu. Setiap kali buat makan2...mesti terasa nak beli umah besar lagi. But bile nak mengemas...boleh tak umah kecik lagi...huhuhu
Hope that aku dapat buat jamuan berbuka puasa ni every year. Insyahallah....
bila azan berkemandang..kurma menjadi rebutan makan session...
rumah kecik je..so semua duduk bersepah2.....
budak tak posa ni...dia pun nak buka gak...

1 comment:

QQ said...

ashaff buke atas dan bwh..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...