March 29, 2011

:: I want to cut my 'bird'!

hahaha....title tak agak2 ekk. malas nak pikir2 or berkias2....
hr tu kan i balik kampung, so niat nye sebab budak ni nak cut lah. Ingat cam sekejap, but sangkut jugak sampai 2 week.... adehhhhh


muka sebelum kena cut. very the excited ok!!
ni dia nak sangat berkhatan. Hari2 dok tanye bile nak, sampai tak sanggup i nak hadap. so bagi je.


ni selepas kena bius. sakit lah kan. Mase kena buka seluar tu dia cam dah cuak gak. eh, asal lak kan kena buka seluar bagai ni. Iyelah selalu nye, buka baju je doc nak check. Dia baring semua, and ok lah very calm. Pastu bile doc bius je, dia terus cam nangis. Sakit ok. kena cucuk kat area itu. Tak yah citer lah kan ne. Tapi 4  tempat kena bius. Lepas tu dia nangis skit2 je. Jerit2 ni tak de. Nasib baik. hahaha
Doc pun cut lah, adehhhhh tang darah2 ni yang i tak sanggup nak tengok. Banyak lah jugak darah nye. Jahit semua. Pastu balut lagi. 

ni dah lepas kena "chop" hehehe....
lembik je kan..dia kate " I don't want to cut bird, my bird like ball dah...!!"
kahkahkah..... gelak ok i. nasib baik my sis n my friend ade. so dia org lah tolong calm kan dia.
Yang dia kate macam ball tu coz, kena balut so cam lain kan. 


balik je, makan ubat. terus tidur. letih sangat gak nye. Pastu ubat bius tu still ade lagi kan. 
Kain kena gantung, coz dia malas nak pegang. Sambil tengok tv...main toy. 


muka selepas kena cut, RELAX je kan!! *wink *wink 
mase lepas cut tu kan, asyik gi toilet je. 5 6 kali kot, i dah rasa cam citer P.Ramlee lak. 
dia cam terasa but tak leh keluar kan. hehehe


gantung...jangan tak gantung...hehehe
Malam je dia bising lah...sakit kan. Berdengut2. Kesian gak...tapi malas nak bagi muka. 
I tanye dia " sakit tak ?" Dia kate " sakit, mama!!" 
I cakap " bagus lah, nak sangat kan....skit je ok, U strong!!" 
cam tu lah hari2. Nasib baik kat umah mak, so boleh je nak manja2 bagai. My mom n sis lah yang larat layan dia. Asyik merengek je. Tidur pun with my mom, coz aiden lasak sangat so tak leh, kang tak pasal2 kena cut lagi ke hape...adehhhh...takootttt!!

Pantang gak makan dia, dia kan asyik makan ayam je. so bile time ni kena makan ikan je. Nasib baik dia ok. 
Semua bende yang dia nak makan, dia tanye dulu, "Can tak ma, i eat this..and this?" 
So far dia ok je, ikut je i. sangat senang part tu...but bab merengek tu yang tak larat tu. Bile dah a few day kan, bird dia berdarah tau. So gi klinik lah, doc check kan. Doc mati kan darah semua, bius ok, mase tu dia jerit skit, iyelah dah pernah rasa kan...so cuak teramat ok!! 

Ni dah ok, dah gi sekolah. dah leh pakai seluar. 
But still pantang makan and main slow2 je kat school. Nasib baik teacher2 dia tolong tengok2 kan. so i tak risau sangat. 
Dah settle sorang, lagi sorang lak...adehhhhhh tak sanggup nak tempuh bab2 merengek ni. Bi, u jaga lak ekk..pasni. Dah lah budak kenit tu terlebey manja....cam ne gak nye... errrmm

p/s : 16-March

xoxo






6 comments:

Jiji-Fify said...

Alahaiiii.. cool je muka dia.. :P

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

love said...

cool lah, tapi...... hahahaha

.sweet-ants. said...

hahaa yep cool habis.. budak nakal mmg camni :D

cmba said...

wahhh..so brave ur son!!!..
so dah ade anak bujang dah u...

love said...

ants, hahahah :D

love said...

babe, aar..susah nak jaga anak bujang sorang ni. hr tu dok usha anak dara org ok..adehhhhh :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...