March 3, 2011

:: Fish Spa & Hot Spring....

@ Poring Hot Spring, Ranau....

mula2 tak plan pun nak gi sini...but budak2 ni nak jugak tengok..so layan kan lah. 
at this time hujan renyai2 ...



tempat dia besar. bersih jugak. at this time orang tak berapa ramai...




tengok budak ber2 ni..pantang tul nampak air. 
ingat air sejuk ke...kena mandi air panas..mane nak.... 
pun jugak tak bawak baju...so..... cam gitu lah keadaan nye...huhuhu
sexy kan...!!

pose di batu besar...ehem...





kat sini nature sangat cantik...
layan je lah pic kat sini...i have no idea nak menceceh bagai ni...hahaha
mood tuk berblogging ni sudah makin kurang lah pulak..hahaha




Conservation fee (per person)
  • Adult
  • Below 18 years
My-Kad holders
Others
RM 3.00 - RM 1.00
RM 15.00 - RM 10.00
Conference Room (per day)
RM 100.00
Enclosed Bath tub(per hour)
  • Standard
  • Deluxe
RM 15.00 - RM 20.00


click here for more 


actually b4 gi Hot spring tu..kami gi Fish Spa at Tagal, Sungai Moroli. Ranau
tengok itu budak banyak happy...nampak ikan pulak..dia ingat ini aquarium kah?....


kat belakang aiden tu i...hahaha



nampak tak itu ikan...BESAR kan?....
hah sebab itu lah i tak berani nak masukkan kaki ok...huhuhu...
but actually bukan takut...cuma geli lah weiiii....
i can't imagine my feet been eaten by that fish...hahahaha
siap cik hubby nak pegang..i kate... yang, nak romantik pun boleh tak gi tempat lain..yang tak de ikan ni semua...hahahaha



tengok tu...adoiiiiii....
memang tak lah kan..nak masuk ni semua....
i geli gila ok... dah lah ikan dia besar2 lak tu...
mau je i masukkan kaki...hilang jari cam no...ish..sian jari mak...... hahaha


budak ni excited giller... ikan pun suka dia ok...
baju basah sudah....
pastu dia org ni boleh pulak masuk 2 kali...adoiiii
dah lah 2 2 kali i masuk jugak...i kate tak yah..nak jugak bagi i masuk..konon 2nd time i berani lah konon..yang ado lah kan....



ni pic yg 1st i ambik..tengok berapa jauh i diri....kehkehkeh....


waiting for our turn.. that day ramai jugak orang..semua group yang ramai2...
2nd time kami masuk..tak de orang..so boleh lama skit...
dia org yang masuk...kaki semua merah2...coz kena gigit...eiiiii...lagi lah tak kan....
hahahaha...sampai bile kah i akan geli....entah...
my friend ramai yang dah try..but i ...hahaha kite gelak je lah kan...
nak kate i penakut ke hape..suka hati lah..ni kaki i..so suka hati i lah nak letak ke tak....
diam2..sudah ekk.....

Entrance Fee
Status
Tariff
Within Ranau (Local)
Adult >18 yrs
RM 3.00
Children <18 yrs
RM 1.00
Outstation (Local)
Adult >18 yrs
RM5.00
Children <18 yrs
RM 2.00
International
Adult/ Children
RM 10.00


click here for more...
xoxo



2 comments:

Liz Rohaizat said...

alamak, kenapa tak cuba fish spa tu? rugi tau. hehe.. mmg awal2 mcm gerun tgk ikan besar2. rasa geli je tapi lama2 mcm boleh tolerate dgn rasa geli tu.

http://charming-umi.blogspot.com/2011/02/sabah-in-ranau-kelah-is-new-piranha.html

saya tak pergi pun hot spring sebab semua org dah penat. cantik juga tempatnya.

tp puas juga berjalan kat sabah kan?

love said...

hai Liz....

saya tak berani lah..eiii sngt gerun tgk itu ikan..hahahaha
kalau kucing lalu tepi pun saya boleh je nak menjerit..ni kan kena gigit dek ikan ekk..lg lah.... :D

sangat puas hati lah gi sabah..sampai rasa nak pindah ok... hahaha

tq ye 4 drop by....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...