February 4, 2011

:: Makan2 and Mandi2...


Part 2 
 @Tunjuk Laut Beach Resort

.....bile jam menunjukkan kul 5..makna nye bbq time lah.
makan lah kan. kate activity kat sini selain tunjuk laut is makan....kehkehkeh


ni amirul. my bro nye anak. dia memang rajin bab2 nak nyala kan api ni. 
bab2 nak panggang ayam ni..tengok lah badan kan...hehehe
kat sini ade tempat yang di sedia kan tuk bbq. 
tong tu pun ade sekali....but jaring bawak sendiri lah ye. 


bile api dah nyala dengan jaya nye. Nak tunggu itu api nyala..punye lah lama..adoiii.
walaupun lambat, but api naik dengan cantik nye..pakai arang..minyak and surat khabar...oooo and of course api lah kan. 


lepas dah nyala...boleh lah letak kan ayam2 and ikan2 nye...


udang jugak....yang lain nye tengah sibuk dok bersih kan. 
yang ni pakai my bro nye tempat bbq..sendiri bawak..takut tak cukup tempat. 
cucuk udang tu ngan lidi...so bile bakar tak de lah dia melengkung. cantik je..nak angkat. 


ikan siakap tu sangat manis. Ikan baru..so sedap lah. 
tak bubuh ape2 pun..bakar cam gitu je...
ayam tu i bawak...dah siap perap dari rumah. 


lama tau nak tunggu ayam tu masak. hahaha
nasib baik budak2 time ni tengah sibuk main..so tak de heran sangat nak makan. 


nilah tempat bbq nye..agak jauh lah dari chalet tu. 
tengok  ramai dah kerumun dah...dok jenguk2 ape yang patut. 




tengok budak2 ni...berlarian dia tepian...ceh...


ashaff tu baru je mandi. i dah pesan jangan mandi...but dia sangat excited tengok toilet..so tu yang dia mandi dulu dari orang lain. Patu ade hati nak main air..ish....


ini budak lagi satu...tak sabar2. ramai yang rajin melayan dia. 



tengok...adoiiii...kotor nye.....!!!



best kan duduk2 kat tepi ni. mase ni air belum naik lagi...so best lah. 
angin sangat kuat. baru je lepas hujan stop. 

ade pic and citer lagi...next entry ye...


to be continued ....daaa

xoxo

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...