December 30, 2010

:: Desa Water Park


Nak habis kan citer b4 New Year....hehehe
kan hari tu ade citer yang we all gi Desa Water Park..but giller ramai nye manusia...so last tuesday..kami gi lagi...yeahhhh. Kan dah janji ngan ashaff so kena lah tepati. So..pagi2 lagi i dah bangun coz nak sedia kan breakfast and bring some food ke sana lah. I cooked nasi goreng with fried chicken..and some sausage. 
Lambat jugak lah we all gerak..coz hubby ade meeting that morning..so around 11 gerak..hantar kete service..than baru pergi. Weekday kat sini buka 12 pm...so bile kami sampai je dalam 12 lebih. Just nice. orang pun tak ramai. 
But bile nak masuk tu, kena check bag... makanan dari luar tak leh bawak masuk...adoiiii. Sodih mak..dah lah bangun pagi2..pastu tak leh bawak lak. I takut kat dalam food tak ikut citarasa. But nak buat cam ne..simpan je lah kat kete. 

ticket 
adult : rm 20.00
kid : Rm 14.00 
kid under 2.5 meter free. 

Opening hour 
Monday - Friday
12pm - 6pm
Wednesday - off 
Weekends & Public Holiday 
10 pm - 6 pm 










 kalau nak tau..ape yang ade kat sini..baca map dulu ye b4 terjah..hehehe
macam budak berdua ni....cam yo yo je kan..!!


budak berdua ni very excited. Tak sabar2 


ni kat bahagian atas... Clown A Round.
 kurang orang skit kat sini... lebih suka main wave or lazy pool or Action River kot...


view from atas... 
that day weather cam manja2 je..so best lah melayan outdoor activity. Tak panas sangat.



nampak tak air yang mencurah2 tu...
itu from Thunderbolt....yang kat atas tu. Kami tak de lah naik....hehehe


di sebab kan tak leh bawak food yang i masak tadi.
so kami beli je lah..wafer, corn and some wedges...kenyang lah jugak. 
i tak nak beli yang heavy..coz nasi ade kat dalam kete..sayang lak nanti...


lapar kan...so bersungguh makan..




tengok tangan dia..terbukti budak ini banyak main air kan...?? :p
suka sangat..sampai tak nak naik. Tapi bile bile naik tube and redah action river tu..mata cam tak leh buka.
ingat nak tidur..but tak jugak..bile letak je dia main air... 


but tewas jugak...hahahah
ni around 3 plus..memang sah dah tak larat



sampai je kete..semua tupperware buka..cari food. hehehe....
nasib baik i masak kan..coz tak de banyak choice sangat food kat dalam tadi.
Yang nak gi boleh je bawak food sendiri....but makan kat kete lah.... 

video

layan je sedikit pic ni....


nak tau lebih lanjut about this place..click here 

xoxo

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...