November 4, 2010

:: Pita Bread Kebab :




hehehe...tak tau nak bagi nama ape....but boleh lah kan....
nak share ini resepi. ni tatkala..tekak tak nak makan nasi or pasta...but perut tengah lapaq giller!!




Bahan2 nye....
chicken breast - chop cube. capsicum kalau ade 3 color lagi bagus..but i have this 2 je.
onion -chop cube. 
garlic - chop cube
salsa sos...if takde replace with tomato.
nutmeg, basil,salt n pepper.
oilve oil for frying. 


pita bread 
this for garnish ....
salad..ikut suka..
mayo and cili ketchup ...



panas kan minyak..masukkan ayam..biar kan masak sedikit..pastu ketepikan. 
masukkan garlic and onion. tumis...pastu baru masukkan ayam balik. 
 masukkan capsicum, basil, nutmeg..kacau.
than masukkan salsa sos tu..salt and pepper.
rasa...than tutup lah api. 

p/s: kenapa goreng ayam dulu..coz nak rasa sedikit garing. 
but if tak rajin lebur je semua..boleh jugak.




pita bread tu layu kan sedikit dalam kuali.


sapu kan mayo and sos..letak salad than chicken tu. 
Dah siap. Senang kan....
Selamat mencuba..daaaaa

xoxo

2 comments:

** gegirl aryssa** said...

u, i nk tnye..nape u suka masukkn nutmeg eh? die jadi xtra sedap eh? kalau roti pita tu i ganti wrap bole?? macam nk try lah

love said...

..tak tau lah xtra sedap ke tak. but i suka..and sedikit flavour yang different lah when letak nutmeg. 1 lagi dia anti-oxidant.

Boleh je if nak tukar with wrap. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...