November 1, 2010

:: Blur!! ::




citer last Saturday..i gi beli barang kat pharmacy. just want to cut it short lah ye. 
i gi beli cream....pastu bile nak bayar..counter depan tu tutup...dia suruh i gi kat belakang..ok lah. Lepas cashier tu ambil cream tu..scan....i pun keluarkan duit rm 50.00. Harga cream tu Rm 31.70. pastu i cakap...no plastik..than dia bagi i nye change, yang suppose is Rm 18.30. 
But she gave me Rm 118.30.....i cam sedikit blur jugak....coz seingat i....i gave her Rm 50 je...


"excuse me...u gave me Rm 100.00..."
" oh..i didn't give u  30 cent ...?"
" no...no..u just give me Rm 100....."
pastu dia cam agak blur....and i tanye...
" how much is the cream..31.70 right..and the change is 18.20..but u gave me 100..." saje je i tekan skit suara kat duit 100 tu....than i pass it to her..
" wait i check...!!" 
dia cakap..sambil angguk2. But muka dia giller blur...


for me senyum sampai kat telinga coz i got rm100 tetiba je... :-)

hubby kate itu lah duit terpijak...kehkehkeh. kesian pulak..kalau lah i tak check..terus je masuk dalam wallet..which i always do that. memang short lah duit dia hari tu..Rm 100 tu..bukan skit. Tapi yang heran.tak kan tak perasaan ekk..duit 10..and 100 kan jauh beza color nye...errmmm.....
....bukan nak kate i honest..but i expect some will do like that..if i at her position. 


xoxo

2 comments:

cmba said...

Gud Job friend!..better pulangkan kalau terlebih..n mintak kalau terkurang..kesian kat mereka...
( ai amat memahami..sbb suatu mase dulu i pun pernah jadik cashier..soO i know how it feels )..hehehhehe

love said...

itu lah u..tak sampai hati pulak i nak ambil kan. But serious kesian kat dia..cam tak tau what happened ...:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...