October 11, 2010

:: My "Ben" Demam!! ::




Pagi Sunday, tu kite orang keluar..gi makan and beli barang. Lepas tu balik and i pun masak lah tuk dinner. But ashaff tak nak makan. Malam tu dia tidur agak awal..and tetiba terbatuk and terus lah muntah. Ingat itu sekali je lah..i pun sapu kan minyak and so on....but lepas tu ade lagi. Bile muntah2 ni..dia pun nangis lah kan...iyelah penat...every 1 hour lepas tu dia muntah. tidur2 ayam je lah malam tu. ..nasib baik hubby pun tolong kemas2 kan muntah dia. And aiden pun tak buat hal..nasib baik. 

But lepas tu ...hubby lak muntah2...ehhh....ape yang u all makan ni..?? i cam risau jugak..coz ape yang them makan kite orang makan. And sangat risau kan aiden jugak..but dia lena je tidur..so kat situ i dah reda skit. But bile aiden bangun je badan dia panas and muntah skit lepas minum susu. Pastu bawak dia org gi klinik. Hubby pun badan nye sangat panas and sangat lemah..iyelah muntah2 kan..mane tak penat. 
Lepas check semua..doc kate mungkin ade sedikit kuman or virus..so itu yang jadi cam tu. Doc..kate makan ubat and minum 100 plus je..bagi cuci perut....


Balik beli kan air 100 plus...tak leh makan lah sampai perut dah betul2 ok. Aiden so far dah boleh makan and minum susu..but ashaff je yang masih dok teguk 100 plus. Dia yang paling banyak muntah actually and paling lama..so nak recover sangat lambat. kesian dia. semalam dia nak makan pasta ...is suap...but keluar balik. But today dah kurang skit ..cuma makan nye belum lagi. Budak2 ni ....walaupun demam...still boleh lompat sini sana...so kite pun tak de lah worried sangat. kesian 'ben' i.....walaupun demam doc tanye sape nama..
"my name is Ben tennyson " ...hahaha

xoxo



2 comments:

** gegirl aryssa** said...

funnynye ben ni! sempat lagi tu menjawab even tgh sakit! ish..ish..ish..

love said...

hehehe...kate Ben... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...