June 3, 2010

:: Soya Station ::

Ni semua gara2 JJCM...hehehehe. Tu lah tak leh tengok ni semua mesti nak try....
Jauh kan me jalan...cari makan sampai kat Kota Damansara. Sangat jauh lah ini tempat...nasib baik jumpa. Kedai ni kat corner. Seksyen 6, Kota Damansara. Sampai je lebih kurang dalam kul 3 lebih. So orang cam dah kurang. Dah pass lunch kan. Me tak tengok pun lauk2 campur...tapi dari jauh..lauk pauk cam dah kurang je. Masuk je..kedai ni sangat lah panas...and lantai sangat licin lah. Kurang bersih. Tempat air dia kat tepi bahagian belakang kedai. Kat tepi2 kedai ade cam stall kecik2. Kat situ lah all the food display. Ade Nasi Ayam...Nasi Lemak... Roti...Mee...Sup
Ambik gambar budak tembam ni dulu ekkk....
Ashaff makan Nasi Ayam...
Nasi dia..ade sedikit keras...macam kurang masak pun ye jugak tawar sedikit....
biasalah lah kan...dah kat soya station..tak kan tak nak minum soya lak..so dia minum soya yang biasa. Kat sini ade banyak jenis soya...pilih je ikut selera air dia me kurang suka....
Aiden...semua nye food dia rasa....hehehe
Roti Arab.... order sambal sotong..but sampai kari daging. Pastu kakak tu datang...cakap sotong tengah masak...sat lagi dia bagi...fresh punye... roti dia sangat sedap....lebih2 dip with kari yang pekat....perrgghhh....layan
Ni sambal sotong nye. me cam heran jap...cam ne pulak lah nak makan sotong besar cam ni. me tahu nak kire senang...but ape kata lepas tu tolong potong kan, so senang lah sikit customer nak makan. (itu me yang pikir). sambal dia cam kureng skit... cair sedikit
air ni pun ade citer gak....
me order soya jagung...sampai manggo juice...kakak tu dah letak..lama pastu..bile me dah rasa..baru dia dtg balik and cakap ni salah..dia tersilap coz color dia dgn soya jagung sama....ermmm
me and hubby makan Nasi lemak with Ayam goreng berempah. Nasi dia ok lah...coz pakai soya kan. First time rasa so tak leh compare with yang lain. But for me...kurang suka. sambal pun ok2 je.... me have to wait around 10 minit tuk ambik order. Itu pun setelah panggil 2 orang waiter. kebetulan..lepas makan me nak gi toilet....adoiii...sangat tidak bersih..masuk pun me tak leh. ish..ish.... me gi toilet kat tempat lain. Food kat sini ok...but tahap kebersihan tu ade kurang sikit. so hopefully lepas ni...lebih baik. me bagi 5/10 Bagi sapa2 yang nak rasa something yang different and healthy ...boleh singgah di sini. Drop my blog and give ur review. xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...