March 29, 2010

... : Malu ke? :...

Hello morning!!......wah..pagi2 dah jeguk blog ek....hahaha. Biasalah kan..untuk tidak mengikut rutin harian..nak lari skit dr rutin yg boring itu.. :-) actually me...dpt idea ni mase nak tidur semalam..but nak buka lappy..agak sngt malas...so simpan tuk this morning. hihihi
me...nak citer about pad....or tuala wanita atau tampon. Me..terigat masa me sekolah dulu...my sis ada sesekali dia gi kedai...balik dr kedai..mesti ade bwk balik benda yg berbalut. me..cam hairan. Masa tu me dlm sekolah rendah...so cam blur2 lagi lah about this thing. So...1 day me..ikut dia gi kedai...dia beli benda tu..pastu taukeh kedai tu balut with surat khabar lama. Me..cam ehhhh, asal lak ekk. Iyelah....kite masa tu kecik lg...so macam tertanya2 lah kan. Awat lah nak balut2. hahaha. But bile dah mengalaminye..tau sendiri. Bile dah semakin besar ...baru lah me tahu...ooo...malu ekk..if anak dara beli pad. so..balut lah. Tapi dulu kan..seingat me ...tak bnyak pilihan. Murah pun ye. Me..ingat dulu selalu beli brand carina...hahaha. Entah ade lg tak brand ni. Harga around Rm 1.20 kot...dalam tu ade 10 keping. But tak lah secanggih sekarang. Dengan ikut bentuk lah....kain senang cuci lah....rasa tak lembab lah...macam2. Dulu sangat limited. Sekarang ni sangat bnyk brand sampai tak tau nak pilih yang mane. Dulu kan agak malu2 lagi about this thing. But sekarang ni...dah semakin open. Dari ekolah lagi dah ade...subjek2 yg begini...so tak de lah malu sangat. Kat tv pun dah berlambak2 iklan. Itu lah yg me nak share.....hahaha. Dulu dah kini memang berlainan. Bukan nya sekarang ni tak segan or ape...but now its normal. Kita dah boleh open with this kind of thing. Sekarang ni ade jugak yang guy tolong beli kan pad tuk wife dia. Me...tabik lah if guy yang tak segan. Bagi me..if u willing to do that...that mean u really appreciate ur wife and understand them. So....pada hubby yg kat luar sana..cam ne..ade berani ka.....kuang...kuang...kuang.....

8 comments:

**cry baby** said...

i remember carina. ms tu sekolah menengah. nipis sgt la kotex tu..kene pakai 2 lapis! sape2 pakai kotex kire kaya la!

love said...

hahaha...tau tak pe. Ade kat satu shopping ni...agak nye dah tutup kot now. Dia selalu jual bundle...sekali beli dlm 10 kotak...murah sngt2.
hahahaha

Just Call Me Bitt said...

hahahahaa kite tanya hubby dia ckp lelaki tak malu belikan pad tapi malas jek...i jawap kadang2 pompuann pon malas nk masak bukan tak tahu...hahahaha

love said...

hahahaha...good one u.!!

Putih_Salju said...

rashid penah belikan sy....die ok jer,tak malu pon...time mmg da terdesak sgt la kan....

love said...

....ya that y u choose dia kan.

But some guy bukan malu...but ego tinggi sangat. Itu yg tak mau beli kan tu. hahaha

But i get a good one... :-)

cmba said...

nowadays i think people dah terbukakan...dah tak jumpe lagik org balut2 pad tu.event org lelaki pun dah tak malu nak belikan..rite!

love said...

ya puan shima....rite..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...