January 5, 2010

Aiden 9th month

Dah 9 mnth dah kan. ...terasa sekejap je.....Dah bnyak benda dah dia tau. Firstly about food....lah ni tak nak mkn food sendiri dah. Dia nak mkn apa yg kite mkn. pantang org pegang plate ke mulut menguyah ke...dia lah yang sibuk. Dah ada gigi lah kata kan. Aiden pun dah make a few move. Hari tu dia gerak 3 steps...but tak dpt ambik pic..coz that very sudden. I'm very happy. Dah panjat sofa....tak kire lah bantal ke...org dok baring ke semua dia panjat. Lasak tul.
Pantang orang buka fridge...dia yg lari dulu. Pintu bilik lah ni semua kena tutup dah...coz dia dok pungah barang2. Manja jangan cakap lah....lebih manja dari Ashaff. If dia tengok je daddy dia balik...terus merangkak kat kaki hubby ku. terus berdiri suruh dukung. If tak angkat...alamat melalak lah budak tembam tu.
Dah pandai dengki pun..pantang aku peluk abang dia..dia datang lah..dok tarik rambut lah..baring atas abang dia lah. Naughty betul. But nak buat cam ne...memang dia kena dimanja kan....
ni sibuk org ambil gambar..sibuk dia nak main ngan camera..dok pegang lah...bukan camera je..if letak remote..notebook, phone..habis lah..dok tekan2 pastu masuk mulut...huhuhu
dok kacau or merosak kan barang abang dia pun ye gak. Ni tengah test tengok PSP ni boleh pakai ke tak. PSP tu tak on..itu yg dia very curious sangat. Selalu nye dia tengok abang dia main ..ade bunyi.
ni lagi satu..sejak2 dah boleh berdiri ni. Semua almari nak buka. Suka sangat buka almari ni. Sometime aku ikat ngan getah..so dia tak leh buka. Ni aku terlupa lah ni.
video Dia nye style tidur dalam kete. hahaha...layan

3 comments:

**cry baby** said...

ni kire ngigau ke camne ni? huhu..kejapnye dh 9 months kan! lama xjmpa aiden...

love said...

ni bukan ngigau. but kire cam menceceh lah b4 tidur. bising tau..
aah..sekejap sangat tgk dia membesar.
memang lama pun tak jumpa....

cmba said...

sekejap je dah besar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...