September 26, 2009

1 Syawal - @ Melaka

Ni kira First time aku balik on first raya. Macam best gak...coz dapat tengok ragam orang. Ada orang tu kete merah...baju merah...bukan driver je....but semua orang dalam kete tu..hihihi. Macam2 colour ada. Yang bawak kete cam orang giller ade gak. Bukan main laju lagi. Aku tau lah nak cepat...but ingat2 lah orang lain. Aku gerak from kl around 1 plus...kat highway tak jam...but kete bnyk..so kena lah bwk slow skit. Sampai Melaka around 3 plus. Half n hour past tu my sis sampai...then my bro from JB.
So, apa lagi gamat lah umah...BEST GILLER. Bila dah ramai2 berkumpul...memang seronok. Pening pun ada. Aku garang sebenarnya..ngan anak2 buah ku. Yang kecik2 takut ahh. Pantang aku panggil...ada yang sampai tertidur..huhuhu. Dah..dengan parents sendiri tak takut....kena lah marah kan. Aku pantang tul budak2 yang tak dengar cakap ni. Ada orang kata...tak leh marah anak2 ni..nanti dia degil. Pastu tak marah nak buat cam ne...biar je. Bagi aku kecik2 ni lah marah....coz dah besar nanti bila kita marah ...dia pandai menjawab..lagi sakit hati.But yang besar2 ni dah macam kawan. Ada yang lebih tinggi dari aku pun ada. Tahun ni cam senang skit ahh...anak2 buah aku dah besar. Dah boleh buat keje. Dia orang lah buat keje...aku suruh2 je. Dera2...hahahaha
my brother & wife.....yang pakai baju putih tu my sis...
anak2 buah yang semakin membesar...huhuhu
sudin ni memang cam ni...tukang rosak kan gambar dia lah... macam2 gaya ade..pening aku...
makan lah kan...ape lagi activity raya2 ni....wahauahaua
my mom n Iya (my sis youngest daughter aka mak nenek). Boboy aka Sudin.....
my sis ( yang kepenatan coz aku balik lambat...hihihi) and my aunt....

yang penat gak.... Geng Kampung Pokok Mangga. Banyak keje bebudak ni. Pening2
My brother daughters. Baju mahal dari aku ni...ish...ish..ish...
Ni baru 1/2 hari raya...Belum malam lagi....

2 comments:

Just Call Me Bitt said...

wahhh balik melaka ek..ramainya...best kan...selamat hari raya...maaf zahir dan batin ;)

love said...

aah...ramai beb. Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...