May 28, 2009

Hidup aku lah ni.....

Sama tak muka..mesti lah samakan dah adik-beradik. Si abang tu memang kaki posing..si adik tu blum tau lagi..masih kecik kan. Sayang betul Ashaff kat Aiden. Memang asyik nak cium mulut je...sampai rimas org tu dibuatnye... Ashaff dah besar....dah boleh diharap, so aku tak worried sangat. Dah boleh tolong tengok2 kan adik dia while aku buat keje. But kena tgk2 kan jugak..bila dia geram pipi kawan tulah jadi mangsa. Bile adik dia nangis je...dia nak tolong sumbat kan puting. Bila dia dah malas atau time dia tgh tgk tv..dia mula lah " Mama...baby bising....ish..ashaff angry ni..." hahaha Mula-mula dulu aku takut gak... takut kalau aku tak leh layan dua2. Takut kalau aku tak de mase tuk diri sendiri. But now ...aku rasa aku boleh handle. Hubby aku pun banyak membantu. Dia sangat memahami...Boleh lah diharap. Bertuah rasanya. (ini bukan puji coz nak dpt Hphone baru tau..ini ikhlas dr hati...huhuhu) Aku happy but sometime tu penat lah. Iyelah dah start kena bangun tgh malam buat susu. Dah kena tukarkan diapers. Kena tidurkan...kena bawak thermos gi mane2.Tidur pun tak pernah cukup. Bangun pagi je terus buat keje umah. Dah tak leh duduk2 cam dulu. Bila Aiden tidur je aku terus buat ape yang patut..kemas umah ke..masak ke..basuh baju.. mandi .. Bile dia bangun .dah ngadap dia. Ini lah keje suri rumahtangga. menjaga rumah dan anak2. Penat tu jangan ckp lah kan. Tapi yang penting puas hati...anak2 membesar depan mata. Sakit ke jatuh ke..kite salah kan diri sendiri...tak mengharapkan orang lain. Lagi satu..anak2 ni rapat n dengar cakap kite. Itu aku....bagi mereka yang memang kena kerja.. coz nak menampung hidup nak buat cam ne kan..tak pe lah. Yang penting kite tahu ape yang kita inginkan dalam life ni.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...